Scopul nostru

Scopul nostru este consolidarea identității evreiești

Scopul nostru este de a crea posibilitatea ca cetățenii din Tîrgu-Mureș și comunitățile lor, precum și descendenții acestora, care din cauza origini lor evreiești au fost victimele sistemelor, reglementărilor cu caracter fascist să aibă posibilitatea să-și reorganizeze sistemul religios, cultural și educațional, pentru a confirma identitatea evreiască și pentru a îmbunătăți poziția lor socială.

Sărbătorim sinagoga

Sinagoga Status Quo este veche de un secol

Cea mai frumoasă sinagogă din România a devenit un simbol al culturii evreiești al comunității evreiești din Târgu Mureș. Este nu numai biserica congregației evreiești Status Quo din Târgu Mureș, dar tot aici sunt găzduite în mod regulat concerte și alte evenimente culturale.

Galerie Foto

Comunitatea evreiască Tîrgu-Mureș

 

Templul Mare din Tîrgu-Mureș

Capacitatea templului este de 552 de locuri din care 314 locuri la parter (pentru barbati) si 238 de locuri la balcon (pentru femei). Interiorul sinagogii este amplu construit și decorat. Pe sub cele două turnuri trec scările care duc la balcon. Plafoanele centrale sunt zugrăvite cu stele viu colorate și decorate în centru cu Steaua lui David. La parter se află bănci de lemn.

 

Raport - 1910

Raport al camerei de comerț și industrie din Tirgu Mures, din anul 1910, despre situația economică a districtului

citește tot »

Agenda 1943-1944

Agenda maghiară-evreiască 1943-1944

citește tot »

Portul sec. XVII-XVIII

Transilvania și zona înconjurătoare, în costume din secolul al șaptesprezecelea și al optsprezecelea

citește tot »